Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 26. září (VS CŘ) – Vazební věznice Ostrava nově spolupracuje s Moravskoslezským paktem zaměstnanosti. Společným cílem je dostat do povědomí veřejnosti více informací o pracovním i služebním poměru u vězeňské služby.

Personalisté vazební věznice Ostrava navázali spolupráci se zapsaným spolkem Moravskoslezský pakt zaměstnanosti, který se snaží přispívat ke změně dlouhodobě nepříznivé situace na regionálním trhu práce, a který působí jako strategický partner řady podnikatelských subjektů, škol a institucí v našem kraji. Jedním z hlavních cílů spolku je sladit nabídku a poptávku na trhu práce.  

Snahou našich personalistů je dostat do povědomí zájemců o práci informaci o tom, že perspektivní a stabilní zaměstnání ve služebním poměru, včetně všech jeho výhod i benefitů, je možno získat mimo jiné bezpečnostní sbory právě také u Vězeňské služby České republiky.  

V součinnosti s Moravskoslezským paktem zaměstnanosti vyvíjíme snahu začít s rozšiřováním informovanosti právě již např. na základních a středních školách. Jednou z prvních akcí, na kterých se bude Vazební věznice Ostrava podílet je soutěžní projekt Kulturního zařízení Ostrava-Jih K-Trio „Řemeslo má zlaté dno“ ve dnech 5. - 6. října 2022, který je určen pro žáky devátých ročníků základních škol s řadou interaktivních stanovišť. Vazební věznice vystoupí jako partner Střední školy ochrany osob a majetku Ostrava a představí práci příslušníků, včetně ukázky eskortního vozidla a služební kynologie.

"mak"

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X