Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 26. května (VS ČR) – Vazební věznice Ostrava v minulém týdnu umožnila v rámci vzájemné spolupráce nahlédnout do vnitřních prostor zaměstnancům Úřadu práce v Ostrava, Krajského soudu v Ostravě a Okresního soudu ve Frýdku-Místku.

 

Ředitel Vazební věznice Ostrava vyhověl žádostem Úřadu práce, Krajského soudu v Ostravě a Okresního soudu ve Frýdku-Místku o umožnění prohlídky prostor vazební věznice Ostrava a v minulém týdnu pro tyto zaměstnance uspořádal sérii exkurzí.

17. května se uskutečnila prohlídka věznice pro třicet zaměstnanců Krajského sodu Ostrava, 18. května pro dvacet zaměstnanců Úřadu práce v Ostravě a dále pak pro třicet zaměstnanců Okresního soudu ve Frýdku-Místku.

Vstupující měli možnost nahlédnout na operační středisko věznice, prohlédli si výslechové místnosti a místnost určenou pro videokonference, návštěvní místnosti včetně návštěv s dělící přepážkou, sportovní a společenský sál. V mezipatrech z okna si prohlédli vycházkové dvory mužů, dále pak místnosti pro odborné zacházení, celu pro výkon kázeňských trestů, kulturní místnost i standardní cely.

Hlavním cílem exkurzí bylo přiblížit zaměstnancům Úřadu práce pracovní prostředí, ve kterém by mohli pracovat budoucí uchazeči o práci ve Vězeňské službě ČR. V rámci exkurze proběhla i krátká ukázka služební kynologie. Pro zaměstnance soudů, kteří denně spolupracují s vazební věznicí v oblasti zasílání příslušných rozhodnutí, na jejichž základě je vězněným osobám omezována osobní svoboda, byly exkurze přínosem v profesní oblasti a zejména k přiblížení prostředí, ve kterém pak obvinění a odsouzení vykonávají rozhodnutí příslušných soudů.

Exkurze po odborné stránce zajišťoval dlouholetý pracovník odborného zacházení ve vězeňství – speciální pedagog a na dotazy týkající se personální práce byla připravena odpovídat vedoucí personálního oddělení.  

„mak + mab“

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X