Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 5. října (VS ČR) – V těchto dnech probíhá 16. ročník projektu „Řemeslo má zlaté dno“ v objektu Střední školy společného stravování Ostrava – Hrabůvka, kterého se letos znovu účastní i příslušníci a zaměstnanci Vazební věznice Ostrava, kteří žákům prezentují činnost vazební věznice a otevírají tak širší povědomí o možnostech uplatnění právě v tomto, pro mnohé zajímavém a nevšedním prostředí. Pořadatel akce Kultura Jih avizuje účast tří stovek žáků z více než 30 základních škol v regionu.

 

Stejně jako loni se v těchto dnech personalisté a vězeňská stráž vazební věznice Ostrava účastní 16. ročníku oblíbené interaktivní soutěže v praktických dovednostech pro žáky devátých ročníků základních škol „Řemeslo má zlaté dno“. Letošní ročník probíhá v objektu Střední školy společného stravování Ostrava–Hrabůvka, kde naši zaměstnanci dětem prezentují jednotlivé činnosti vazební věznice a současně se snaží odpovědět na otázku, jak se stát příslušníkem vězeňské služby.  

Snahou naší prezentace je, aby se stala určitým návodem a nápovědou, jakou střední školu je dobré po ukončení základní školy absolvovat v případě, že by současní deváťáci měli následně zájem o uplatnění u vězeňské služby. Žáci si tak budou moci udělat reálnou představu o případném budoucím povolání a konkrétním uplatnění.

Spolupracujeme s Bezpečnostně právní akademií v Ostravě-Michálkovicích a Střední školou ochrany osob a majetku v Ostravě-Porubě, které jsou zaměřeny na bezpečnostně právní činnost a připravují studenty jak v oblasti základní odborné přípravy, tak co se týče přípravy v oblasti fyzické zdatnosti. Tato cesta je tou ideální k práci u bezpečnostních složek státu, včetně Vězeňské služby ČR. Otevřenou cestu do naší organizační jednotky však mají i úspěšní absolventi dalších středních škol.

Atraktivní součástí prezentace je i ukázka donucovacích prostředků a také videoukázka – prohlídka Vazební věznice Ostrava, která žákům umožní náhled do prostor za mřížemi. Uvidí zde práci zaměstnanců na jednotlivých odděleních a také ukázky zacházení s vězněnými osobami.

 

Odkazy na zmínky o akci:

Reportáž TV Polar  

Facebookový profil Kultura Jih

 

"mak"

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X