Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 10. listopadu (VS ČR) – Odsouzené ženy z ostravské vazební věznice se podílely na přípravách Tříkrálové sbírky 2023, kterou pravidelně pořádá Charita ČR. Pomoc ze strany odsouzených spočívala v přípravě pokladniček a tašek s reklamními předměty.

Také letos se ostravské odsouzené ženy podílely na přípravě největší dobročinné sbírkové akce v České republice, kterou každoročně pořádá Charita ČR.  

Šest vybraných odsouzených žen bylo minulou neděli přemístěno do prostor Charity Ostrava ve Vítkovicích, kde pro ně byly připraveny pokladničky pro Tříkrálovou sbírku. Společně prováděly čištění pečetí a lepily nové charitativní nálepky. Letos se odsouzené podílely i na přípravě tašek s reklamními předměty. Ženy takto upravily a připravily téměř 400 pokladniček a 500 tašek. Bylo jim poskytnuto příjemné zázemí včetně drobného občerstvení.

Obdobné akce se uskutečňují v rámci extramurální aktivity – vycházky v doprovodu zaměstnanců vazební věznice a jsou ze strany zúčastněných přijímány velmi pozitivně s dopadem na společenskou prospěšnost a pocit potřebnosti.

„Za Charitu Ostrava jsme za velkou pomoc s přípravou Tříkrálové sbírky a spolupráci s Vazební věznicí Ostrava velmi vděčni,“ říká ředitel Charity Ostrava Bc. Martin Pražák, DiS.  

„mak“

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X