Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 28. března (VS ČR) – Po zrušení koronavirových opatření navštívili minulý týden personalisté a zástupci oddělení vězeňské stráže Vazební věznice Ostrava Bezpečnostně právní akademii v Ostravě. Cílem akce byla prezentace práce příslušníků vězeňské a justiční stráže se zaměřením na nábor nových zájemců z řad studentů.

Vzhledem k aktuální očekávané generační obměně příslušníků se personalisté Vazební věznice Ostrava snaží získat nové uchazeče o službu také v řadách studentů středních škol, zaměřených na bezpečnostně právní činnost.

Společně se zástupci oddělení vězeňské stráže uspořádali personalisté náborovou prezentaci tentokrát pro studenty Bezpečnostně právní akademie v Ostravě. Představili činnost, postavení a úkoly vězeňské služby, Vazební věznici Ostrava a její ubytovací kapacitu, k shlédnutí bylo i video z realizovaného součinnostního cvičení s ostatními složkami IZS a na závěr se studenti seznámili s podmínkami přijetí do služebního poměru a s nabízenými benefity.

Po zrušení opatření v souvislosti s onemocněním COVID-19 se celá akce konala na půdě školy s možností přímé interakce přednášejících se studenty. Součástí přednášky byla také ukázka práce příslušníků, donucovacích prostředků a nebezpečných předmětů, zabavených při prohlídkách. Studenti si mohli vyzkoušet služební pouta, pouta s poutacím opaskem nebo předváděcí řetízky.

„Celá akce byla skvělá, živá, konečně jsme mohli studentům předvést naši práci v reále, ne pouze on-line, jak tomu bylo dříve. Studenti se zapojili, měli spoustu dotazů, bylo vidět, že je prezentace opravdu zaujala, a to také hlavně díky našemu zástupci vedoucího oddělení vězeňské stráže pro služební přípravu, který studenty svým poutavým výkladem, příklady z praxe a praktickými ukázkami doslova vtáhl do dění. Studenti ve třídě zůstali i po zvonění a to pro nás byl signál, že takové akce určitě budeme do budoucna dále využívat pro získávání případných nových zájemců o nesnadnou, ale zajímavou práci ve vazební věznici,“ říká personalistka Zdeňka. „Pokud by i některé další školy uvítaly naše ukázky a chtěli by své studenty obeznámit s tím, co obnáší práce ve vazební věznici, budeme jen rádi, když nás budou zástupci škol, kontaktovat. Obdobné akce rádi připravíme i pro další středoškoláky v regionu,“ dodává.

„mak“

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X