Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 12. října (VS ČR) – Práci zdravotnických pracovníků ve vězeňství, konkrétně činnost lékařů a všeobecných sester Vazební věznice Ostrava a způsob poskytování zdravotní péče vězněným osobám prezentovali personalisté a vrchní sestra na veletrhu práce KAM PAK 2023, určené studentům Lékařské fakulty Ostravské univerzity, který budoucím lékařům nabízel pestrou škálu pracovních příležitostí.

 

Vazební věznice Ostrava s hrdostí přijala nabídku předsedy Československého spolku mediků Lukáše Čumpelíka k účasti na pátém ročníku Veletrhu práce pro budoucí lékaře a zdravotníky s názvem „Kam pak 2023“, který se uskutečnil 10. října v budově INLEK Lékařské fakulty Ostravské univerzity.

Diskuse se studenty vysoké školy, ale i se studenty střední a vyšší odborné školy zdravotnické se zaměřovaly zejména na téma poskytování zdravotní péče osobám ve výkonu vazby a ve výkonu trestu odnětí svobody.  

Za Vazební věznici Ostrava se akce účastnila vedoucí personálního oddělení, vrchní sestra a příslušník oddělení prevence a stížností, kteří společně odpovídali na přehršel otázek studentů. Jejich dotazy se týkaly specifik práce lékařů a zdravotnických pracovníků ve vězeňském prostředí, zajímala je otázka bezpečnosti výkonu tohoto povolání při práci s pachateli trestných činů a způsob poskytování zdravotní péče. Studenti se zajímali o volná místa a část dotazů směřovala také k činnosti nutričních terapeutů ve věznicích.

„V účasti na obdobných akcích vidíme potenciál k získání mladých lékařů pro práci ve věznicích a vazebních věznicích. Přímá interakce je tou nejschůdnější cestou, jak přilákat nové zájemce z řad sester a lékařů právě do našich zařízení. Konkrétně ve Vazební věznici Ostrava v současné době nabízíme pracovní místo zubního lékaře a praktického lékaře,“ říká vedoucí personálního oddělení.

Pro studenty byl připraven bohatý přednáškový program, a kromě stánků jednotlivých vystavovatelů z řad zdravotnických zařízení, rozhovorů a přednášek byl součástí akce i doprovodný program, včetně profesně atraktivních workshopů.

„mak“

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X