Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Prázdninový úklid lesa Salmovec

Na základě spolupráce mezi Vazební věznicí Ostrava a státním podnikem Lesy České republiky, a. s., Lesní správou Ostrava, jsme v průběhu letních prázdnin vyrazili na úklid lesa, který se nachází v blízkosti městské turistické trasy k Haldě Ema.

Vybraní odsouzení byli rádi, že mohou přispět k čištění lesů v našem regionu. Do úklidů se zapojují zcela dobrovolně, po splnění svých pracovních povinností a bez nároku na finanční ohodnocení. Účast odsouzených z Vazební věznice Ostrava na obdobných úklidových akcích je téměř pravidelná. Konají se v rámci extramurální aktivity za účasti speciálních pedagogů nebo sociálních pracovníků.

Počasí této prázdninové akci přálo. Všichni odsouzení odvedli prospěšnou a potřebnou dobrovolnou práci. Každá taková akce s odsouzenými je též cílena k upevnění jejich hodnotového žebříčku ve vztahu k životnímu prostředí.

 

Úklid Kostela sv. Josefa ve Slezské Ostravě

V rámci pracovní vycházky provádělo 5 odsouzených mužů z ostravské vazební věznice za doprovodu 2 sociálních pracovníků úklidové práce přilehlých prostor Kostela sv. Josefa ve Slezské Ostravě. Spolupráce Vazební věznice Ostrava s touto farností je již letitá a ze strany farníků je přijímána s vděčností.

O účast na obdobných akcích je ze strany odsouzených velký zájem. Tuto aktivitu vnímají jako smysluplnou činnost, která nabízí prostor pro seberealizaci a v neposlední řadě se jedná o jednu z mála zákonných možností, jak v průběhu výkonu trestu odnětí svobody opustit zdi věznice a udržet kontakt s mimovězeňským prostředím.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X