Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 26. června (VS ČR) - Během pár minut byl minulý týden v budově A Okresního soudu a Okresního státního zastupitelství v Bruntále lokalizován a zcela pod kontrolou imitovaný požár, který měl prověřit součinnost Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje a justice. Zásadní roli zde sehrála i justiční stráž Vazební věznice Ostrava. Cvičný požární poplach proběhl také přímo ve vazební věznici.

Ve čtvrtek 22. června proběhl na Okresním soudě a Okresním státním zastupitelství v Bruntále plán taktického cvičení za účasti Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, Územního odboru v Bruntále. 

Požár byl situován v přízemí, v kuchyňce budovy A formou imitace požárního kouře. Místní jednotka justiční stráže ani zaměstnanci OS a OSZ nebyli o plánovaném cvičení v předstihu informováni. Dým linoucí se zavřenými dveřmi zpozoroval příslušník justiční stráže v čase 07.21 hodin. Neprodleně byl informován vrchní inspektor justiční stráže, který volal na linku 150.

Za pomoci požárního hlásiče začala současně evakuace budovy, která byla ukončena během několika málo minut. Byla vypnuta elektřina i přívod plynu v budově A. V čase 07.32 hodin byl zaznamenán příjezd HZS Bruntál, kdy velitel zásahu obdržel veškeré informace. Požár byl lokalizován a v 07.42 hodin a taktické cvičení mohlo být ukončeno. Následně byl umožněn návrat zaměstnanců OS a OZS v Bruntále do budovy A.

Požární poplach obdobného charakteru proběhl minulý měsíc také přímo ve Vazební věznici Ostrava.

"mak"

Sdílet článek

Facebook
Platforma X