Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA, 1. července (VS ČR) – Příslušník justiční stráže Vazební věznice Ostrava a dobrovolný hasič vypomáhal o víkendu při likvidaci následků ničivého tornáda na jihu Moravy v Moravské Nové Vsi. Podělil se nejen o své dojmy, ale také o fotografie z postižené oblasti.

“Při pohledu na tu spoušť si v danou chvíli člověk uvědomí, že by si měl vážit obyčejných věcí v životě,“ říká Marek Peterek, který slouží jako příslušník justiční stráže Vazební věznice Ostrava při Krajském soudu v Ostravě.  Jako člen Sboru dobrovolných hasičů v Ostravě -  Michálkovicích se minulý víkend aktivně zapojil do odstraňování následků, vzniklých působením tornáda na jižní Moravě.

Konkrétně v obci Moravská Nová Ves, společně se svými kolegy z řad dobrovolných hasičů, prováděli kácení poškozených stromů, odstraňování a likvidaci spadlých stromů, provizorní zakrytí stržených střech a další potřebné práce dle pokynů hasičského záchranného sboru a Krizového štábu.  

Veškeré činnosti hodnotí jako fyzicky velmi náročné a vykonávané v extrémních klimatických a pracovních podmínkách. Pokud nemůžete přispět osobně, můžete pomoci finančním příspěvkem na veřejnou sbírku, kterou vyhlásili Nezávislý odborový svaz Policie ČR a Vězeňská služba České republiky s podporou Vězeňské duchovenské péče z. s. Podrobnosti a číslo transparentního účtu naleznete v informačním letáku, na webu nebo sociálních sítích Vězeňské služby České republiky. Přispívat můžete až do konce července.

 

„mak“ 

Foto: Marek Peterek

 

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X