Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 14. června (VS ČR) - Po 26 letech využila Vazební věznice Ostrava období koronavirových omezení k opravě zasedací místnosti. Během dvou měsíců vznikl nový, moderní prostor, který bude po rozvolnění opatření sloužit pro jednání, školení zaměstnanců, setkávání členů komisí či ke konání videokonferencí.

Vazební věznice Ostrava využila koronavirového období k opravě zasedací a jednací místnosti, která v původní podobě i s původním vybavením sloužila k poradním účelům, seminářům, pohovorům, setkávání se zástupci firem, nevládních a neziskových organizací, duchovních a také ke školení a vzdělávání zaměstnanců již od dubna roku 1995, tedy od kolaudace dostavby administrativní budovy vazební věznice. S přijetím protiepidemických opatření proti šíření onemocnění COVID-19 a se zavedením on-line spojení bez osobní přítomnosti zaměstnanců byla zasedací místnost využívána pouze omezeně k on-line poradám a školením jednotlivců.

Prvotní práce byly zahájeny v březnu 2021. Postupně došlo k výměně podlahové krytiny, žaluzií, parapetů a k výměně nábytku i zařízení místnosti. Na opravách se podíleli zejména zaměstnanci oddělení logistiky, včetně odsouzených mužů, zařazených k výkonu trestu ve vazební věznici – elektrikáři, instalatéři a malíři. Nábytek byl zhotoven podle našich požadavků ve středisku hospodářské činnosti Věznice Mírov tamními odsouzenými. Vhledem k celkové velikosti a dispozicím místnosti byly zvoleny světlejší odstíny dřeva s uklidňujícím zeleným doladěním.

Celá akce byla dokončena na začátku června a nově vzniklý prostor nyní splňuje veškeré požadavky na moderní jednací místnost, včetně komunikační a prezentační techniky s odděleným pracovním prostorem pro zapisovatele, vybaveným potřebnou počítačovou technikou.

Po rozvolnění protiepidemických opatření bude místnost opět sloužit pro jednací a prezentační účely.

„mak“

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X