Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 8. listopadu (VS ČR) – V rámci projektu Strategie prevence kriminality poskytl Magistrát města Ostravy Vazební věznici Ostrava peněžní dar, který byl využit na pořízení nových šicích strojů a dovybavení sportovního sálu pro vězněné osoby.

Vazební věznice v Ostravě má dlouholetou tradici v šití látkových hraček pro děti, které jsou hospitalizovány v nemocnicích v regionu. Pro tyto děti jsou hračky milým společníkem nejen v době léčby, ale pak si je také mohou odnést do svých domovů. Vyrábějí je zde odsouzení - jak ženy, tak muži. V letošním roce se tak děje s přispěním Magistrátu města Ostravy, který na základě projektu Strategie prevence kriminality poskytl vazební věznici finanční dar ve výši padesát tisíc korun, za který byly zakoupeny tři nové šicí stroje značky Pfaff. Již nyní, po prvních měsících používání hodnotí odborní zaměstnanci nákup jako přínosný. Z rukou odsouzených tak postupně mohou vycházet kvalitně ušité panenky a další hračky.

Dlouholetou spoluprací s projektem „Kiwanis“ (nyní „Panenka dětem“) bylo od roku 2012 předáno do nemocnic již 13 529 ušitých hraček. Odsouzení vyrobili i dalších 1 692 hraček, které byly díky spolupráci se Střední a Vyšší odbornou školou zdravotnickou Ostrava využity pro předškolní a školní děti na Den Zdraví a v roce 2020 byly předány šité hračky také Charitě Ostrava.

Zbytek získaných finančních prostředků byl využit na dovybavení sportovního sálu pro odsouzené zakoupením nového rotopedu.

„jas“ + „mak“

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X