Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 26. ledna (VS ČR) - I nepříznivá pandemická situace ve společnosti může přinést něco dobrého. Namísto extramurálních aktivit se odsouzené ženy z Vazební věznice Ostrava věnují šití panenek, které jsou věnovány hospitalizovaným dětem.

V uplynulém období se zástupcům Vazební věznice Ostrava opět podařilo předat šité panenky pro hospitalizované děti do nemocnic v regionu.

Nejedná se o žádnou velkou šicí dílnu… jedná se o dobrovolnou aktivitu několika odsouzených žen, které se šití panenek věnují ve svém osobním volnu. Tato činnost přináší benefit nejen pro obdarované děti, které si přímo v nemocnicích mohou panenky samy vybarvit a tím si zpříjemnit čas, který tráví mnohdy náročnou léčbou a alespoň na malou chvíli přijít na jiné myšlenky, ale také pro odsouzené ženy, které tak mají hmatatelné výsledky svého úsilí. Mnohé z odsouzených žen jsou také samy matkami a pozitivně tak vnímají význam svého „poslání“.

Ve Vazební věznici Ostrava je již tradicí, že ve spolupráci s občanským sdružením Panenka dětem, dříve známým pod názvem KIWANIS o.p.s., odsouzené ženy šijí tyto panenky pro děti v nemocnicích. Jsme pyšní na fakt, že jsme součástí týmu občanského sdružení Panenka dětem, které je podporováno řadou známých osobností občanského a kulturního života, pod jejichž záštitou se většinou předávání hraček uskutečňuje.

Pandemická situace loni nedovolovala, aby se mohly odsouzené ženy ve větší míře zapojovat do extramurálních aktivit jako v minulých letech, o to usilovněji pracují pro veřejnost, alespoň tímto příspěvkem.

„mak+mis“

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X