Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 11. dubna (VS ČR) – Šest odsouzených mužů se v rámci extramurální aktivity letos opět zapojilo do akce „Ukliďme Česko“. Tato úklidová akce se pro ostravské odsouzené stává již každoroční tradicí a cílí na nejbližší okolí vazební věznice. Nasbíraný odpad je likvidován v součinnosti s městským obvodem Slezská Ostrava.

V sobotu se šest odsouzených z Vazební věznice Ostrava v doprovodu speciálních pedagogů opět zúčastnilo celorepublikové úklidové akce „Ukliďme Česko“. Úklidy v letošním roce probíhaly v náhradním termínu a mimo hlavní uklízecí den, který byl plánován na 2. dubna 2022. Odsouzení se zaměřili na úklid v okolí věznice a také cyklostezky na břehu řeky Ostravice. Tato oblast spadá do katastru městského obvodu Slezské Ostravy. S radnicí vazební věznice letos spolupracovala stejně tak, jako i v minulých letech, kdy zaměstnanci odboru životního prostředí zajistili pytle, samotnou likvidaci a svoz nahromaděného odpadu.  

Úklidu se zúčastnili odsouzení, kteří si dlouhodobě plní své povinnosti a splňují podmínky pro udělení institutu opuštění věznice. Všichni odsouzení se pod dohledem zaměstnanců vazební věznice do této kampaně zapojili zcela dobrovolně.  

Celá akce sice proběhla za poměrně nepříznivého, deštivého počasí, ale i přesto odsouzení odvedli kus záslužné práce s dosahem na životní prostředí. Všem zúčastněným byl poskytnut pracovní stejnokroj, reflexní vesty, rukavice i pracovní obuv. Nasbírat se podařilo 25 pytlů starých PET lahví, igelitových tašek, sáčků, zbytků polystyrénu a dalšího plastového odpadu v úseku přibližně 4 kilometrů.  Téměř totožný úsek bude v hledáčku odsouzených ještě v další obdobné plánové akci v letošním roce.  

„mis + mak“  

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X