Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 9. května (VS ČR) – U příležitosti stého výročí zahájení úřední činnosti Krajského soudu v Ostravě se Vazební věznice Ostrava zapojí do oslav formou prezentace v jednací síni Krajského soudu a před budovou Okresního soudu v Ostravě. Dále proběhnou tři exkurze pro studenty středních škol přímo v prostorách vazební věznice a pro veřejnost bude připravena řada prezentací i přednášek. Registrujte se předem na stránkách Nadačního fondu Paragraf a zažijte den plný práva…

26. května se Vazební věznice Ostrava zapojí do oslav stého výročí existence Krajského soudu v Ostravě. Akce pod názvem Ostravské paragrafy se současně uskuteční v Ostravě, Olomouci a Frýdku–Místku. Organizátorem akce je Nadační fond Paragraf a Krajský soud v Ostravě. Bude se jednat o den plný exkurzí, komentovaných prohlídek, prezentací, diskusí, přednášek, divadelních a filmových představení, to vše s tématikou práva.

Činnost Vězeňské služby ČR a Vazební věznice Ostrava bude prezentována jak na Krajském, tak na Okresním soudě v Ostravě. Vstupenky na prezentace pro veřejnost je nutno rezervovat předem

Co bude k vidění na Krajském soudě v Ostravě?

Představíme činnost, úkoly a personální činnost Vězeňské služby ČR Vazební věznice Ostrava, donucovací prostředky, služební zbraně (Pistole CZ vz. 75, samopal CZ Scorpion EVO 3A1, útočná puška Samopal vz. 58) výstroj příslušníků i nepovolené předměty.

Co bude k vidění na Okresním soudě v Ostravě?

Ukázky služební kynologie (zadržení vězněné osoby, poslušnost, vyhledávání drog), vozový park VS ČR (eskortní autobus, sanitka, LT), donucovací prostředky, služební zbraně (pistole CZ vz. 75, samopal CZ Scorpion EVO 3A1, útočná puška Samopal vz. 58, expanzní zbraň Kraken), výstroj příslušníků i nepovolené předměty.

Dále budou v rámci akce probíhat tři komentované prohlídky prostor Vazební věznice Ostrava pro studenty vybraných středních škol v Ostravě.

Veškeré podrobnosti k bohatému programu i možnost rezervace míst na jednotlivé akce pro veřejnost naleznete na stránkách Nadačního fondu Paragraf.

 

Další zmínky o akci:

Ostravské paragrafy - program 

Facebook 

Moravskoslezský deník 

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X