Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Z důvodu ochrany našich příslušníků, zaměstnanců, vězněných a dalších osob jsme přijali rozsáhlá preventivní opatření, která mají za cíl eliminovat riziko nákazy korona virem a zároveň jsme připraveni na krizový stav v případě vypuknutí epidemie.

Kromě řady jiných protiepidemických opatření Vězeňská služba ČR s okamžitou platností zavádí povinné bezkontaktní měření tělesné teploty všem osobám, které vstupují do věznic, vazebních věznic, ústavů pro výkon zabezpečovací detence a dalších našich zařízení. V případě, že u příchozí osoby bude zjištěna zvýšená tělesná teplota, nebude moci do těchto objektů vstoupit. Vězeňská služba ČR proto informuje osoby, které pociťují respirační či jiné zdravotní obtíže, aby nejezdily na návštěvy za vězněnými osobami.

VS ČR je v tomto ohledu potencionálně zranitelnou institucí, jelikož ji na rozdíl od škol, řady úřadů, továren a některých dalších institucí nelze uzavřít, její chod musí být za jakékoliv situace z důvodu bezpečnosti zachován, proto k celé věci přistupujeme velmi zodpovědně.

Průběžně opatření vyhodnocujeme a jsme připraveni operativně reagovat na případné změny situace.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X