Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 8. června (VS ČR) – Po částečném rozvolnění protiepidemických opatření se odsouzení z ostravské vazební věznice po delší odmlce mohou opět účastnit již tradičních úklidových akcí. První z nich se konala v neděli 6. června, kdy se čtyři odsouzení pod dohledem speciálních pedagogů zapojili do úklidu lesa v Ostravě - Radvanicích.

Odsouzení se po více jak rok a půl dlouhé odmlce pustili v neděli 6. června do úklidu lesa v okolí cyklostezky v Ostravě – Radvanicích. Spolupráci s Lesy České republiky přerušila na čas koronavirová opatření. Naposledy se ostravští odsouzení muži podobné akce zúčastnili na podzim roku 2019.

Vazební věznice Ostrava spolupracuje se státním podnikem Lesy České republiky, a.s. již od roku 2017. S ukončením těžby a útlumem důlní činnosti, postupně vznikají místa, sloužící lidem k aktivnímu trávení volného času. V bývalých, dnes již zalesněných průmyslových areálech, není po původních průmyslových podnicích ani památka. K znečištění lesů odpadem však bohužel stále dochází.

Odsouzení vnímají podobné akce velmi pozitivně. Po „covidové“ odmlce v období striktních vládních opatření byli odsouzení omezeni v možnosti se úklidů účastnit. Proto velmi uvítali, že mohli svou aktivitou opět přispět k vyčištění lesa a zkulturnění prostředí v místech, která slouží k relaxaci, ale také k odpočinku a sportu. Akce se téměř na den sešla se Světovým dnem životního prostředí, který je ustanoven na 5. června. Tento den má připomenout vliv ochrany životního prostředí na naše životy.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X