Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 15. září (VS ČR) – Odsouzení muži z Vazební věznice Ostrava se v těchto dnech podílí na přípravách zázemí Dnů NATO 2021 na Letišti Leoše Janáčka v Ostravě. Staví se oplocení, instalují se reklamní bannery, naváží se a vykládá mobiliář.

Šest odsouzených mužů, kteří jsou umístěni pro výkon trestu odnětí svobody v ostravské vazební věznici se v tomto týdnu aktivně podílí na přípravách zázemí Dnů NATO 2021 na Letišti Leoše Janáčka v Ostravě, které se uskuteční ve dnech 18. - 19. září 2021.

Pracovní četa odsouzených je v ranních hodinách přepravena v doprovodu vychovatele přímo na letiště, kde provádí pracovní činnosti související s výstavbou mobilního oplocení, vyvěšováním reklamních bannerů a jiných materiálů v areálu, provádí vykládání a stěhování mobiliáře, čištění reklamních ploch. Zpět na své ubytovny ve vazební věznici se pak vracejí v odpoledních hodinách.  Po ukončení největší bezpečnostní přehlídky v Evropě budou následně odsouzení provádět i demontáž celého areálu.

K realizaci akce bylo využito extramurální aktivity – vycházky v doprovodu zaměstnance Vězeňské služby ČR s cílem aktivního zapojení odsouzených, upevnění hodnotového žebříčku, pracovních návyků a zodpovědnosti.  

Pozitivním bonusem obdobných akcí je u většiny odsouzených snížení tenze z uvěznění, motivace pro další plnění účelu výkonu trestu odnětí svobody a pocit prospěšnosti pro společnost.

 

Dny NATO 2021 – odkaz na oficiální stránky

 

„mak“

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X