Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 15. prosince (VS ČR) – Ve vazební věznici Ostrava bylo instalováno 18 nových telefonních automatů, které slouží vězněným osobám k realizaci zákonem stanoveného práva na telefonní hovory s osobami blízkými.

Zákon o výkonu vazby a zákon o výkonu trestu odnětí svobody umožňuje vězněným osobám - obviněným i odsouzeným realizovat právo na využívání telefonu jakožto prostředku komunikace s osobami blízkými, advokáty a obhájci. K realizaci telefonních hovorů je určen telefonní přístroj, umístěný v jednotlivých odděleních a ubytovnách.

Vazební věznice k tomuto účelu využívala celkem 17 telefonních přístrojů, ze kterých mohou vězněné osoby v průběhu dne kontaktovat své blízké. V rámci zlepšování podmínek výkonu vazby a trestu došlo k navýšení počtu těchto telefonních automatů ve vazební věznici na více než dvojnásobek. V ubytovací části vazební věznice bylo nově instalováno celkem 18 telefonních přístrojů, které jsou nyní již plně využívány vězněnými osobami. Telekomunikační činnost zajišťuje firma BVfon Czech Telecommunication, s.r.o.

Od 15.12.2021 platí nové podmínky poskytování služeb společnosti BVfon. Ceník, Všeobecné obchodní podmínky a Návod naleznete ZDE.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X