Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 2. března (VS ČR) - Poslední únorový den navštívili zástupci oddělení vězeňské stráže a personálního oddělení Vazební věznice Ostrava Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových. Společně představili budoucím maturantům činnost strážných a dozorců i výhody služebního poměru při náborové prezentaci.

Vazební věznice Ostrava započala s další cílenou prezentací činnosti vězeňské služby zaměřenou na získávání nových zájemců o služební poměr. První střední školou, kterou letos personalisté společně s kolegy z oddělení vězeňské stráže navštívili bylo Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových v Ostravě-Zábřehu.

Cílem náborových prezentací je rozšířit povědomí studentů o fungování Vazební věznice Ostrava, o činnostech, které jsou zde pravidelně vykonávány jak na úseku vězeňské či justiční stráže, tak na úseku výkonu vazby a trestu. Studentům po úspěšném absolvování maturitní zkoušky je nabízena možnost stabilního zaměstnání ve služebním poměru na volných služebních místech.

Studenti gymnázia se tak stali další cílovou skupinou personalistů hned po středních školách v regionu, které jsou zaměřeny na bezpečnostně právní činnost. V přednášce s prezentací se dozvěděli podrobnosti o práci strážných i dozorců, o podmínkách přijetí a seznámili se s informacemi, které by je pak neměly překvapit u přijímacího řízení. Představeny byly i další zaměstnanecké benefity. Atraktivní součástí prezentace byla ukázka donucovacích prostředků.  

„Studenti byli aktivní, zapojovali se do diskuze, kladli otázky a projevovali zájem o donucovací prostředky. Z celé přednášky mám skvělý pocit a doufám, že se s některými potkáme po maturitě u pohovoru,“ hodnotí akci personalistka Zdeňka.  

„Chceme se i do budoucna zaměřovat právě na tuto věkovou kategorii uchazečů. Část studentů ještě ani po maturitě nemá zcela jasnou představu o tom, jak dál… Naše nabídka by měla oslovit především ty maturanty, kteří po ukončení studia na střední škole uvažují spíše o aktivním zapojení se do pracovního procesu. Ne všichni se chystají nebo budou přijati na vysoké školy. Služební poměr považuji za skvělou příležitost a dobrý začátek právě pro mladé lidi, kteří mohou využít svou dobrou fyzickou i psychickou kondici a začít svou kariéru právě u nás… Již minulý rok jsme nabídli vybraným středním školám s bezpečnostně právním zaměřením nejen naše přednášky, ale současně jsme studentům nabídli i možnost absolvovat prověrky fyzické zdatnosti nanečisto přímo v prostředí školy, které dobře znají a kde se cítí dobře. Úspěšné absolvování těchto prověrek je jednou z podmínek přijetí do služebního poměru. Při testech se jim budou věnovat naši zkušení příslušníci, testy budou ihned průběžně vyhodnocovány a studenti, kteří uspějí od nás obdrží osvědčení o tělesné zdatnosti,“ uvedla vedoucí personálního oddělní.  

 

Možnost přednášek a „přijímaček nanečisto“ nabízíme i dalším středním školám. V případě zájmu o spolupráci v této oblasti kontaktujte naše personální oddělení na níže uvedená telefonní čísla:

  • 595 139 260
  • 595 139 261
  • 595 139 262
  • 595 139 263

 

Další střední školy, s jejichž studenty se v nejbližších dnech potkáme jsou:

  • Střední škola elektrotechnická
  • Střední odborná škola Ahol
  • Vítkovická střední škola

 

Fotografie z našich náborových prezentací naleznete ve fotogalerii.

 

"mak"

 

 

 

 

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X