Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Nově zrekonstruované prostory v budově Vazební věznice Ostrava, které byly dříve využívány jako sklady materiálu, budou nově sloužit vězněným osobám jako knihovna.

Stavební akce byla zahájena dne 24. června 2020 a ke kolaudaci došlo již za pouhé tři měsíce a to 25. září 2020. Rozsáhlá rekonstrukce prostor zahrnovala bourací práce a stavební úpravy, novou elektroinstalaci, instalaci topení, úpravy a pokládku podlahy, výmalbu a v neposlední řadě vybavení novým, funkčním nábytkem. 

Odsouzení i obvinění si budou moci vybírat z bohatého knižního fondu, který se skládá z knih, převzatých z původní knihovny, ale pořízena byla i řada nových titulů, které se budou i nadále průběžně doplňovat a aktualizovat. K zapůjčení jsou čtenářům také pravidelná periodika a časopisy. Samostatná, rozsáhlá sekce je věnována cizojazyčné literatuře, kterou mohou využívat věznění cizinci. Pozici knihovníka bude zastávat jeden z odsouzených za dohledu speciálního pedagoga, který zaštiťuje provoz knihovny.

Nově otevřená knihovna je příkladem toho, jak vězeňská služba postupně vylepšuje podmínky a naplňuje moderní trendy pro zacházení s vězněnými osobami a kultivaci osobnosti obecně.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X