Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 21. března (VS ČR) - V ostravské Nemocnici AGEL se uskutečnilo setkání zástupců nemocnice, Vazební věznice Ostrava, projektu Panenka dětem a herce Igora Orozoviče, aby společně předali hračky, vyrobené odsouzenými ženami a muži dětem na dětském oddělní.

S podporou vychovatelky-terapeutky Vazební věznice Ostrava byly šité hračky ostravských odsouzených žen a papírové výrobky odsouzených mužů předány do rukou zástupců Nemocnice AGEL a následně malým pacientům zdejšího dětského oddělení. Jedním z významných hostů této slavnostní události byl herec Igor Orozovič, který se stal patronem akce a pomáhal při distribuci hraček. Vyrobeno jich bylo ve Vazební věznici Ostrava celkem 140 kusů.

Projekt Panenka dětem se dlouhodobě věnuje podpoře dětských pacientů v místních nemocnicích. Celá akce není pouze o šití hraček a dárcovství, ale také o propojení mezi různými částmi společnosti. Ukazuje, že i lidé, kteří si odpykávají svůj trest mají možnost něčím pozitivně přispět, a že společné úsilí může přinést radost a úsměv na tváři těm, kteří to nejvíce potřebují.

Zapojení do obdobných projektů může vězněným osobám poskytnout pocit užitečnosti, smysluplnosti a hrdosti, pocit alespoň částečně napravit své chyby, rozvíjet své dovednosti, pracovat na sebevzdělávání a je také příležitostí k rehabilitaci a posílení pozitivních vztahů k vnějšímu světu.

„mak“

 

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X