Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 29. září (VS ČR) – Psovod vazební věznice Ostrava se společně se svým služebním psem zúčastnil „Mezinárodního soustředění psovodů ozbrojených složek států V4“, tentokrát v roli figuranta.

Na začátku září se setkali psovodi ozbrojených složek z České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska na prestižním „Mezinárodním soustředění psovodů ozbrojených složek států V4“. Akce se uskutečnila již potřetí a pořádala ji tentokrát Městská policie Hlučín v areálu FK Darkovičky. Psovodi dva dny trénovali a navzájem sdíleli zkušenosti a informace z oblasti služební kynologie a výcviku. 

Setkání v Hlučíně se zúčastnili zástupci policie, městské policie i vězeňské služby. V každé zemi je výcvik jiný, protože i legislativa je v jednotlivých zemích odlišná. Proto psovodi považují taková setkání za přínosná, motivující a zároveň potřebná právě pro vzájemnou výměnu zkušeností a poznatků z praxe.

Akce se zúčastnil i psovod Vazební věznice Ostrava pprap. Jakub Chytil a služební pes Lucius.

„Tato soustředění se každý rok pořádají v jiné zemi. Po předchozích letech, kdy jsem se účastnil pouze jako psovod, jsem byl osloven, jestli bych nechtěl být součástí organizačního týmu v pozici figuranta. Celou akci jsem s kolegy z PČR a MP Hlučín figuroval a samozřejmě i můj pes si všechny modelové situace vyzkoušel. Celý výcvik je orientován na reálné využití psa ve službě s důrazem na správný taktický postup.“ říká Jakub a přidává pro příznivce kynologie odkaz na fotogalerii a videa z této úspěšné akce.

"mak"

(úvodní foto Kamil Vitásek, použito se souhlasem MP Hlučín)

  

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X