Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 1. dubna (VS ČR) - Vazební věznice Ostrava umožnila maturantům Střední odborné školy ochrany osob a majetku nahlédnout do prostor věznice, vyzkoušet si testy fyzické zdatnosti a dozvědět se informace k přijímání do služebního poměru k VS ČR.

 

V minulém týdnu proběhla ve Vazební věznici Ostrava jedna z dalších exkurzí pro středoškoláky. Specifické interiéry si tentokrát pod vedením speciálního pedagoga, personalisty a kolegů z výkonu vazby a trestu prohlédlo a s provozem a činností vazební věznice se seznámilo celkem 17 maturantů Střední odborné školy Ochrany osob a majetku v Ostravě.

Exkurze započala prohlídkou eskortního autobusu, který byl přistaven přímo před hlavním vstupem. Dále studenti pokračovali prohlídkou vnitřních prostor administrativní i ubytovací části vazební věznice - seznámili se s činností operačního střediska, prohlédli si výslechové místnosti, návštěvní místnosti, vycházkové dvory, knihovnu, místnosti pro zacházení s vězněnými osobami a nahlédli také přímo do cel. To vše s poutavým výkladem speciálního pedagoga k historii i současnosti vazební věznice.

Po prohlídce se studentů ujali kolegové a kolegyně z oddělení vězeňské stráže, kteří si pro ně připravili reálné fyzické testy, kdy si studenti mohli vyzkoušet, jak jsou na tom s kondicí a zda by jejich výkony byly dostačující pro splnění podmínek k příjetí do služebního poměru. Součástí zjištění fyzické zdatnosti byl i běh na 1000 metrů podél břehu řeky Ostravice. 

Uspokojivým zjištěním všech zúčastněných byla skutečnost, že všichni studenti byli úspěšní, testy splnili a získali tak osvědčení s platností jeden rok, které mohou využít v případě zájmu rozšířit naše řady.

"mak"

Sdílet článek

Facebook
Platforma X