Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 15. listopadu (VS ČR) – Nebuď každý pátý muž, který přijde k lékaři pozdě… Letos již podruhé se mužská část příslušníků i občanských zaměstnanců ostravské vazební věznice připojila k celosvětové kampani MOVEMBER formou dobrovolného vyšetření hladiny PSA v krvi. Odběry krve se uskutečnily přímo na zdravotním středisku vazební věznice, kde si dobrovolně nechalo odebrat krev 35 mužů.

Na podporu kampaně Movember si přišla mužská část zaměstnanců vazební věznice nechat vyšetřit hladinu PSA v krvi. Akci „Den pro chlapy – ukaž, že jsi chlap, nech si změřit PSA“, zorganizovalo vedení Vazební věznice Ostrava ve spolupráci s certifikovanou laboratoří AeskuLab. Ve snaze předejít závažnému onemocnění využilo možnost nechat si vyšetřit hladinu prostatického specifického antigenu v krvi 35 mužů.

Do této preventivní listopadové akce se zapojili příslušníci vězeňské i justiční stráže, příslušníci oddělení výkonu vazby a trestu, oddělení prevence a stížností i muži z řad občanských zaměstnanců správního oddělení, oddělení logistiky i vedení vazební věznice.  Výsledky budou všem mužům známy již během dnešního odpoledne nebo nejpozději zítra.

„mak“

Sdílet článek

Facebook
Platforma X