Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LITOMĚŘICE 28. srpna (VS ČR) v rámci extramurálních aktivit odsouzení budou pomáhat s rekonstrukcemi pavilonů v areálu ZOO v Ústí nad Labem.

Odsouzení z Vazební věznice Litoměřice se na základě žádosti ředitele ZOO v Ústí nad Labem, zapojili do pomoci s rekonstrukcí sovího pavilonu a extotária. Vedení vazební věznice poskytne v rámci extramurálních aktivit odsouzené, kteří pomůžou se stavebními pracemi v rámci realizované rekonstrukce sovího pavilonu a extotária. Odměnou odsouzeným za jejich vydatnou pomoc, bude možnost zúčastnit se krmení zvířat (např. žiraf).

Zoologická zahrada v Ústí nad Labem je umístěna v přírodním prostředí na svahu Mariánské hory. Návštěvníci zde mohou spatřit více než 1 000 zvířat v cca 200 různých druzích. Prohlédnout si zde můžete vzácné druhy, např. kuskuse medvědího, tučňáka brýlového, mandrila rýholícího, jelena bělohubého či osla somálského. Z dalších druhů zvířat lze například uvést tuleně, žirafy, zebry, medvědy, tapíra, pandy červené, opice, lenochody, tropické žabky a nepřebernou řadu dalších. Od roku 2022 zoo již nechová slony, poslední samice Delhi našla nový domov ve Francii. Milovníci zvířat mohou využít nabídky zážitkových programů, ať už se jedná o krmení (surikaty, tuleni, žirafy) či možnost zkusit si práci chovatele (exotárium). Hlavním posláním zoologické zahrady v Ústí nad Labem je, stejně jako u jiných zahrad, záchrana vzácných a ohrožených druhů zvířat. Aktivně se zúčastňuje mnoha mezinárodních ochranářských programů a daří se jí rozmnožovat mnoho druhů vysoce ohrožených zvířat.  (zdroj: https://www.kudyznudy.cz/aktivity/zoo-usti-nad-labem)

 (JaK)

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.