Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

     Vazební věznice Litoměřice se zapojila na základě žádosti  vedení státního podniku Povodí Labe, závod Roudnice nad Labem, do úklidových prací břehů a vedlejších ramen řeky Labe v okolí Litoměřic. V jednotlivých lokalitách byly umístěny kontejnery, do kterých odsouzení třídily a ukládaly sebraný odpad z břehu a mělčin. Vazební věznice poskytla v rámci extramurálních aktivit odsouzené, kteří v měsíci říjnu a listopadu pomohou s úklidem břehových pozemků.

    V rámci extramurálních aktiv se odsouzení v letošním roce dobrovolně zúčastnili již 17 podobných akcí, při kterých odpracovali celkem 1380 hodin. Jednalo se například : o bourací práce v Kulturním domě Lovoš v Lovosicích, malování pro Probační a mediační službu v Litoměřicích, úklidové práce v Brňanech a dlouhodobě spolupracujeme s MěÚ v Úštěku, při budování městské vinice.

   O brigádnickou činnost odsouzených je ze strany organizací a samospráv na Litoměřicku velký zájem, kdy naším cílem je mimo jiné i touto cestou připravovat odsouzené na propuštění z výkonu trestu a tím přispívat ke snižování míry recidivy.

 (JaK) AUTOR FOTOGRAFIÍ: KAREL PECH / LITOMĚŘICKÝ DENÍK

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.