Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LITOMĚŘICE 25. května 2020 (VS ČR) - odsouzení z Vazební věznice Litoměřice pokračují v projektu včelaření, které je  současní koncepce českého vězeňství.

První letošní medobraní mají odsouzení z litoměřické věznice úspěšně za sebou. V neděli v rámci činnosti včelařského kroužku vytočili ze dvou včelstev, celkem 30 kg, zlatavého medu.                                                               

Odsouzení ve svém volném čase včelaří v rámci včelařského kroužku, který ve  věznici funguje již od roku 2016. Pod vedením vychovatele a speciálního pedagoga se zde starají o tři včelstva. Mezi odsouzenými je o tuto zájmovou aktivitu zájem. Kromě  běžných činností, souvisejících s péčí o včelstva, si odsouzení mohou vyzkoušet např. měření kvality medu refraktometrem, odebírání souší,  odvíčkování a vytáčení medu v medometu. Med bude sloužit jako nevšední dárek pro pracovní návštěvy a  delegace, ale  bude také  využitý v rámci vězeňské kuchyně.

Tímto  chceme  poděkovat našemu mentorovi panu Perglerovi, předsedovi ZO ČSV v Litoměřicích, bez jehož pomoci by nemohl včelařský kroužek vykonávat svoji činnost.        (JaK)

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.