Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

    V rámci nově navázané spolupráce s Dětským domovem v České Kamenici se dne 13. října 2017, uskutečnila v areálu DD beseda se žáky 7. a 8. tříd.

    Žáky provedl problematikou českého vězeňství a probační a mediační služby tiskový mluvčí vazební věznice Mgr. Jaroslav Kindl. Odborný výklad, který byl přednesen srozumitelně a poutavě, vysvětlil žákům všechny důležité pojmy a problematiku z oblasti vězeňské služby, kdy žáci byli mimo jiné seznámeni s podmínkami výkonu vazby mladistvých ve Vazební věznici Litoměřice.  Mgr. Kindl rovněž vysvětlil žákům formy a účel alternativních trestů a v závěru velmi ochotně zodpověděl všechny jejich dotazy. Žáci v rámci prezentace měli možnost si za odborného dohledu a výkladu prap. Kučery „osahat a vyzkoušet“ služební výzbroj a výstroj příslušníků Vězeňské služby ČR.

   Na závěr byla připravena ukázka z výcviku psovodů, kdy pprap. Hyttych společně se svým čtyřnohým kolegou Casiusem předvedli několik poutavých ukázek z výcviku.

    Závěrem velké poděkování paní ředitelce Mgr. Brzobohaté za vřelé přijetí a poskytnutí zázemí a audiovizuální techniky pro potřeby besedy.

 (JaK)

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.