Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HRADEC KRÁLOVÉ 10. prosince (VS ČR) - Vazební věznice Hradec Králové dokončila investiční akci vybudování místnosti pro terapeutické zacházení s odsouzenými a kanceláře pro odborný personál oddělení výkonu vazby a trestu.

Obě místnosti vznikly přestavbou části skladových prostor oddělení logistiky. Celkové náklady na vybudování uvedených prostor činily 447.700,- Kč (včetně DPH). Na výstavbě se podílela i skupina odsouzených. Zřízením další terapeutické místnosti dochází ke zkvalitnění podmínek realizace programu zacházení ve speciálním oddílu pro výkon trestu odsouzených žen s vysokým stupněm zabezpečení. Tato místnost bude prioritně využita pro ergoterapii odsouzených. Jako terapeutický prostředek bude zaměřena na zlepšení či zachování pracovních a volnočasových aktivit odsouzených. Dílna je vybavena kvalitními šicími stroji, na kterých budou odsouzené ženy získávat základní dovednosti šití a oprav ústavního prádla a oděvů s pomocí šicího stroje. V rámci terapie budou nacvičovat i dovednosti ručního šití při výrobě drobných předmětů z látek. V současné době probíhá spolupráce s Domovem pro seniory U Biřičky, spočívající v šití plyšových hraček pro osoby s diagnostikovanou demencí a šití krejčovských výrobků ve stádiu polotovaru, které si senioři dokončují dle svých schopností v rámci pracovní terapie.

Slavnostního otevření terapeutické místnosti se zúčastnil Ondřej Skřivan, zástupce společnosti Litex, která vazební věznici pro výrobu hraček bezplatně dodává nevyužitý látkový materiál z výroby.

IJ

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X