Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HRADEC KRÁLOVÉ 29. května (VS ČR) – v měsíci květnu 2023 se vazební věznice opět zúčastnila projektu Yellow Ribbon Run 2023.

Ve čtvrtek 25. května se Vazební věznice Hradec Králové aktivně zapojila již do 8. ročníku Běhu se žlutou stužkou – Yellow Ribbon Run 2023. V rámci projektu, jehož hlavní myšlenkou je upozornit veřejnost na problémy vězňů po propuštění – najít si zaměstnání, úspěšně se integrovat do společnosti… se přímo v objektu Pouchov zúčastnilo 12 odsouzených mužů běhu jednotlivců na 2 km. Všech 12 účastníků, i přes nepříjemné horko, úspěšně doběhlo do cíle za mohutné podpory dalších odsouzených i zaměstnanců vazební věznice.

Toto sportovní klání bylo pro všechny fyzicky náročné. Přestože cílem proběhl jako první pouze jeden, můžeme i ostatní závodníky považovat také za vítěze, neboť si sáhli na dno svých sil a překonali sami sebe.     

Všem běžcům gratulujeme k dosaženým výsledkům a zároveň děkujeme za podporu této osvětové akce, která je v České republice realizována již od roku 2016.

rh

Sdílet článek

Facebook
Platforma X