Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HRADEC KRÁLOVÉ 8. srpna (VS ČR) – vedoucí oddělení vězeňské stráže Vazební věznice Hradec Králové mjr. Mgr. Pavel Novotný se pravidelně zúčastňuje extrémních běžeckých závodů.

Pavel Novotný pochází z Velkého Meziříčí a do východních Čech ho přivedlo studium na pardubickém sportovním gymnáziu, kde v rámci svého studia reprezentoval extraligu juniorů v basketbalu. K vězeňské službě nastoupil v roce 2006, od roku 2010 zastává funkci vedoucího oddělení vězeňské stráže. Ve svém osobním volnu aktivně trénuje mládež v basketbalovém klubu Napos Vysoká nad Labem a nadále se věnuje extrémnímu běhu.

V letošním roce v rámci přípravy na červnový, 66 kilometrů dlouhý závod Čertovskej ultratrail, absolvoval běžecké závody na 10, 12, 15 a 21 kilometrů, a také několik vícehodinových přeběhů Krkonoš a Orlických hor. Rovněž se již dvakrát v minulosti aktivně zúčastnil 100 km dlouhého extrémního běžeckého horského závodu jednotlivců po vrcholcích Beskyd, tzv. Beskydská sedmička. Dále také absolvoval běžecký ultramaraton i klasický maraton na Kuksu, maratony v Mělníku a Rychnově nad Kněžnou. V průběhu roku Pavel naběhá úctyhodných cca 2000 kilometrů.

Přejeme Pavlovi Novotnému pevné zdraví a tisíce naběhaných kilometrů.  Ať se mu nadále daří jak na poli sportovním, tak i profesním.

rh

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X