Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HRADEC KRÁLOVÉ 6. června (VS ČR) – 24 odsouzených absolvovalo v objektu Pouchov Vazební věznice Hradec Králové rekvalifikační kurz na obsluhu vysokozdvižného vozíku.

Tato rekvalifikace, která navázala na loňské dva úspěšné kurzy, se uskutečnila dne 28. 5. 2023 a skládala se jednak z teoretické a jednak z praktické části výuky. Součástí teoretické výuky byl i písemný test, který musel každý frekventant kurzu splnit. Druhou podmínkou bylo úspěšné absolvování praktické výuky, a to samotné obsluhy vysokozdvižného vozíku. Všech 24 přihlášených odsouzených (12 zařazených v nízkém a 12 ve středním stupni zabezpečení věznice s ostrahou) úspěšně splnilo obě podmínky tohoto kurzu a všichni získali Osvědčení o rekvalifikaci a Průkaz k obsluze vysokozdvižného vozíku.

Tuto rekvalifikaci, která probíhá v rámci projektu VOL Mentorink, organizačně zajišťuje VOLONTÉ CZECH, o.p.s., se kterou již vazební věznice dlouhodobě spolupracuje. Teoretickou a praktickou výuku kurzu provedli pracovníci společnosti ProEduCo s.r.o.. Samotný projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu "Zaměstnanost".

Jednalo se již o třetí úspěšný běh tohoto rekvalifikačního kurzu. Pro velký zájem odsouzených zvýšit si svoji kvalifikaci a následně se uplatnit na trhu práce po propuštění z výkonu trestu, bude tento kurz zcela jistě pokračovat i v dalším období. 

rh

Sdílet článek

Facebook
Platforma X