Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HRADEC KRÁLOVÉ 15. března 2024 (VS ČR) – třicet rodinných příslušníků využilo prvního termínu Dne otevřených dveří ve Vazební věznici Hradec Králové.

V sobotu 9. března se uskutečnil první termín Dne otevřených dveří pro rodiny zaměstnanců Vazební věznice Hradec Králové. Celkem třiceti rodinným příslušníkům zaměstnanců oddělení správního a oddělení výkonu vazby a trestu byla, ve dvou skupinách, umožněna prohlídka prostor, ve kterých se vykonává vazba a výkon trestu odnětí svobody. Účastníci exkurze byli prvotně prostřednictvím prezentace seznámeni s historií a současností vazební věznice a podmínkami pro výkon vazby a výkon trestu. Následně program exkurze pokračoval prohlídkou prostor vazební věznice, spojenou s odborným a doplňujícím komentářem. V rámci prohlídky navštívili jednak oddělení pro prvotní příjem vězněných osob, celu pro výkon kázeňského trestu, dále ubytovací prostory obviněných a odsouzených, Specializovaný oddíl pro výkon trestu odsouzených žen, vnitřní pracoviště odsouzených a rovněž také prostory, které jsou využívány k realizaci aktivit s vězněnými osobami.

Vedení vazební věznice i samotní zaměstnanci a příslušníci hodnotí akci jako velmi zdařilou, o čemž svědčí i pozitivní zpětná vazba od příbuzných, kteří se akce zúčastnili a mohli tak vstoupit do ne zcela běžných prostor. Ve druhém čtvrtletí letošního roku budeme realizovat druhý termín této akce, konkrétně pro rodinné příslušníky zaměstnanců zdravotnického střediska a oddělení vězeňské stráže.

rh

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X