Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HRADEC KRÁLOVÉ 5. května 2023 (VS ČR) - vazební věznice nabídla dne 26. 4. 2023 odsouzeným nevšední zážitek – přednášku spojenou s besedou na téma Putování s hřebenatkou aneb moje cesta do Santiaga de Compostela.

Pod hlavičkou společnosti Cisco se o své vyprávění, osobní postřehy, zážitky a fotografie z týdne pěšího putování po Španělsku podělila Mgr. Kateřina Pospíšilová. Přednáška s besedou byla realizována pod záštitou psycholožek oddělení výkonu vazby a trestu, jednak pro odsouzené muže umístěných ve středním stupni zabezpečení věznice s ostrahou a tematicky navázala na speciálně výchovnou aktivitu Cesta k sobě. Dále proběhla na specializovaném oddíle pro výkon trestu odsouzených žen a rovněž také pro odsouzené muže v objektu Pouchov, v rámci speciálně výchovné aktivity Nový směr.

Tato osvětová aktivita, jejímž cílem bylo ukázat, že putování může být zajímavým a podnětným prostředkem vlastního sebepoznání, duchovního rozvoje a posílení svojí vnitřní odolnosti nenásilným způsobem, se setkala s velmi pozitivním ohlasem ze strany odsouzených žen i mužů.

rh

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X