Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HRADEC KRÁLOVÉ 13. listopadu 2023 (VS ČR) – přímo v rámci specializovaného oddílu v objektu vazební věznice se uskutečnila beseda odsouzených žen s pracovnicí Probační a mediační služby ČR.

Na základě Dohody o spolupráci mezi Vězeňskou službou ČR a Probační a mediační službou ČR se ve středu 8. listopadu 2023 ve Vazební věznici Hradec Králové uskutečnila beseda odsouzených žen s Monikou Libánkovou, úřednicí královehradeckého střediska Probační a mediační služby ČR, a to pod záštitou sociálního pracovníka Jaroslava Kotka.

Obsah besedy byl zaměřen zejména na možnost spolupráce odsouzených s Probační a mediační službou ČR v rámci přípravy podkladů pro podmíněné propuštění z výkonu trestu odnětí svobody a dále na problematiku dohledu a přeměny trestu odnětí svobody v trest domácího vězení. Dotazy odsouzených žen směřovaly rovněž k získání informací i o dalších činnostech, kterými se Probační a mediační služba ČR zabývá (např. výkon trestu obecně prospěšných prací apod.).

Účast na těchto setkáních je zcela dobrovolná, přičemž zájem ze strany vězněných osob lze hodnotit jako vysoký.  Besedy se zúčastnilo všech 11 odsouzených žen ze specializovaného oddílu.

rh

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X