Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 19.  května (VS ČR)- Vězeňská služba ČR zahajuje proces k obnově návštěv vězněných osob, a to podle nařízení ministerstva zdravotnictví. Návštěvy ve věznicích budou možné od soboty 23. května.

Pro věznice to znamená zejména administrativní proces, který spočívá v odesílání tzv. navštívenek rodinným příslušníkům a dalším osobám, které vězně navštěvují. Současně s touto agendou se ve věznicích provádějí technické přípravy návštěvních místností na návštěvy v omezeném režimu a za přijatých protiepidemických opatření.

Na návštěvu vězněné osoby může přijít pouze jedna dospělá osoba, ta musí podepsat prohlášení, že není v karanténě a neléčí se s infekčním onemocněním. Uspořádání stolů pro návštěvy bude v jedné řadě, u jednoho stolu budou sedět jen dvě osoby, vzdálenost mezi osobami v řadě musí být dva metry. Stoly budou vybaveny ochrannými a odnímatelnými zábranami z plexiskla.

Při návštěvách nebude možný fyzický kontakt mezi návštěvou a vězněnou osobou, stejně tak nebude možná konzumace jídla. Všichni účastníci návštěv budou povinni používat ochranné prostředky. Před a po ukončení návštěv se všechny návštěvní místnosti, čekárny, sociální zařízení a další prostory vydesinfikují.

Návštěvy se budou konat ve větraných prostorech, pokud to bude možné v prostorech otevřených. Plánování návštěv věznice budou provádět rovnoměrně na všechny dny v týdnu, pokud to jejich podmínky organizační dovolí.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.