Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ČESKÉ BUDĚJOVICE 24. dubna (VS ČR) - Tradiční Velikonoce vrcholí Velikonoční nedělí, kdy došlo ke Kristovu zmrtvýchvstání. Tento den se nese ve znamení radosti, pohody a klidu, a proto jsme si jej vybrali k obdarování dětí v terapeutické komunitě.

Dne 9. dubna 2023 navštívil Terapeutickou komunitu Karlov u Smetanovy Lhoty vychovatel Vazební věznice České Budějovice Dušan Brodský, aby ve spolupráci s vedoucím komunity Karlem Chodilem předal plyšové hračky pro děti matek, které zde absolvují terapeutický program.

Terapeutickou komunitu Karlov provozuje nestátní nezisková organizace SANANIM z.ú., která od svého založení v roce 1990 působí v oblasti drogových závislostí. Komunita nabízí mladým lidem (matkám i otcům) s dítětem dostat se z toxického prostředí a na bezpečném místě řešit svou minulost, současnost i budoucnost. Umožňuje se na pár měsíců zastavit, ve skupině se učit žít jinak a bez drog poznávat sám sebe.

Předané hračky pro zde pobývající děti vyrobily ženy umístěné ve vazební věznici do Specializovaného oddílu pro trvale pracovně nezařaditelné ženy v rámci plnění programu zacházení. Za hodiny strávené u šicího stroje se jim stala odměnou radost a nadšení obdarovaných dětí.

db

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.