Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ČESKÉ BUDĚJOVICE 6. října (VSČR) - V penitenciární práci zaujímá posilování vztahu mezi odsouzenými muži a jejich dětmi velmi významné místo. Z tohoto důvodu jsme již v roce 2018 spustili za podpory vedení Vazební věznice České Budějovice extramurální aktivitu s název TátaFest.

Účelem TátaFestu je setkávání dětí s jejich otci, kteří jsou v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody. Tato setkání jsou pro odsouzené součástí dlouhodobé výchovné činnosti zaměřené na posilování sociálních kontaktů, kdy mají možnost strávit spolu kvalitní čas plný radosti a her mimo zdi věznice.

Dne 26. 09. 2021 se od 12:00 hodin, po několikaměsíční pauze vynucené pandemií onemocnění Covid-19, na Sokolském ostrově sešla skupinka odsouzených otců se svými partnerkami a dětmi. Příhodné počasí umožnilo využít jak hřiště pro hraní, tak i trávníky pro posezení na dece. Čtyři hodiny rodinné pohody si všichni účastníci náležitě užili.

Zkušenosti s aktivitami tohoto typu jasně ukazují, jak důležitý je kontakt rodičů se svými dětmi a jak cíleně vedená práce vychovatele výrazně napomáhá motivaci odsouzených k bezproblémovému průběhu výkonu trestu, a proto budeme s takto pozitivním ovlivňováním odsouzených i nadále pokračovat.

db

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.