Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ČESKÉ BUDĚJOVCE 30. června (VSČR) - Dne 23. 6. 2021 se v prostorách Vazební věznice České Budějovice sešli členové poradní komise ředitelky věznice.

Členové komise jsou jmenováni ministrem spravedlnosti a pocházejí z řad odborníků pracujících s pachateli trestných činů a s osobami s rizikovým chováním. Úkolem komise je uplatňování poznatků, forem a metod zacházení, aby bylo dosaženo účelu výkonu trestu a ochraně práv odsouzených. Současnými členy jsou Martin Pilný (předseda komise), Radek Martínek, Petr Cigánek, Ivan Loukota a Miroslav Krejčí.

Jednání zahájila ředitelka vazební věznice Martina Rousková, která při příležitosti odchodu ze své funkce poděkovala za mnohaletou vynikající spolupráci.

Dále byl program zaměřen na projednání situace během pandemie onemocnění Covid-19 – přijatá opatření, která zabránila masivnímu rozšíření nemoci mezi vězněnými osobami; vliv na zaměstnávání odsouzených apod. Dále byla zhodnocena úroveň zabezpečení věznice, která byla aktuálně posílena dostavbou 5. patra administrativní budovy.

Následně si členové komise za doprovodu vedoucího oddělení vazby a trestu Jana Rulíka prohlédli prostory věznice. Mimo jiné měli možnost navštívit oddíl kuchařů, vycházkové dvory, včetně strážní věže, nebo velkou kulturní místnost, kde se realizují skype-návštěvy i klasické návštěvy odsouzených.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.