Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ČESKÉ BUDĚJOVICE 7. dubna (VS ČR) - V březnu letošního roku se po vězněných osobách dočkali nového zázemí také naši psi a jejich psovodi. Prostor psince ve vazební věznici nevyhovoval jak po stránce potřebné kapacity pro ustájení psů, tak po stránce welfare (stav naplnění podmínek, které jsou předpokladem zdraví organismu, kdy je zvíře chováno v souladu s jeho životním prostředím).

Vazební věznice umístěná v centru města má minimální prostor pro novou výstavbu, proto volba pro vybudování nového psince padla na naše prostory v Plané u Českých Budějovic. Výhodou byl nejen dostatečný volný prostor, ale také to, že zde probíhá velká část výcviku služebních psů a částečně odpadne potřeba jejich přesunu z věznice.

Do nevyužívaného skladu o ve výměře 110 m² bylo po stavebních úpravách naistalováno 8 kotců pro psy. Kotce o ploše více jak 7 m² mají ocelovou konstrukci a jsou vybaveny boudou s možností vložení elektrického topného panelu. Součástí rekonstrukce bylo také vybudování zázemí pro psovody tvořeného denní místností s kuchyňskou linkou a skladem materiálu.

jb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.