Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ČESKÉ BUDĚJOVICE 18. listopadu (VSČR) Dne 15. listopadu jsme ve Vazební věznici České Budějovice přivítali ministryni spravedlnosti ČR Mgr. Marii Benešovou, náměstka ministryně JUDr. Jeronýma Tejce a generálního ředitele Vězeňské služby České republiky genmjr. PhDr. Petra Dohnala.

 

Návštěva byla zahájena společným setkáním paní ministryně, pana náměstka a generálního ředitele s vedením vazební věznice. Vedoucí jednotlivých oddělení tak dostali příležitost představit svou činnost, její výsledky, pochlubit se dosaženými úspěchy i upozornit na oblasti, v nichž se dosud plně nedaří.

Vazební věznice České Budějovice je věznicí, zajišťující výkon vazby, výkon trestu odnětí svobody, současně je i věznicí nástupní. A to jsou skutečnosti, které při zohlednění především prostorových podmínek věznice znamenají neustávající snahu vedení i personálu věznice o co nejlepší a efektivní zajištění fungování věznice při plnění úkolů a naplňování účelu výkonu vazby i výkonu trestu.

Paní ministryni jsme se mohli pochlubit vysokou zaměstnaností vězněných odsouzených osob, která se dlouhodobě pohybuje na úrovni 99 %. Vzácné návštěvě jsme, kromě dalšího, představili vlastní úspěšný projekt, který je již druhým rokem realizován pod názvem „tátafest“ (https://www.vscr.cz/vazebni-veznice-ceske-budejovice/novinky/tatafest-sance-pro-rodinu/).

 

Další částí programu byla prohlídka věznice. Paní ministryně s doprovodem shlédla prostory pro výkon vazby, včetně prostor aktuálně obsazených vazebních cel, ubytovnu odsouzených mužů i žen, vycházkové dvory, návštěvní místnosti, ale například také prostory zdravotnického střediska.

 

Paní ministryně, pan náměstek i generální ředitel vězeňské služby ve svých vystoupeních seznámili přítomné s tématy, která jsou aktuálně připravována a projednávána na vládní úrovni, s rozpočtovými pravidly a výhledem do následujícího roku. V závěru ocenili dosažené výsledky všech příslušníků i zaměstnanců vazební věznice při plnění každodenních i mimořádných úkolů.

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.