Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ČESKÉ BUDĚJOVICE 23. prosinec (VS ČR) Den českého vězeňství, který připadá každoročně na 14. prosinec, je vyvrcholením celoroční práce příslušníků a zaměstnanců Vězeňské služby ČR.

V letošním roce proběhlo připomenutí Dne českého vězeňství formou shromáždění zaměstnanců věznice. Událost byla uspořádána již tradičně v sále sboru Českobratrské církve evangelické v Českých Budějovicích, který dokáže vždy spolehlivě podtrhnout slavnostní a důstojnou atmosféru shromáždění.

Při této slavnostní příležitosti ředitelka vazební věznice, plk. Mgr. Rousková, předala dvanácti příslušníkům a třem zaměstnancům ocenění, udělená generálním ředitelem vězeňské služby. Při předávání medailí a plaket vyzdvihla dobře odvedenou a zodpovědnou službu a práci zaměstnanců věznice.

Příslušníci obdrželi medaile VS ČR „Za věrnou službu“ druhého a třetího stupně, občanští zaměstnanci převzali „Čestné medaile VS ČR“ a „Plaketu Vězeňské služby ČR“.

„Čestnou medaili VSČR“, jako ocenění výborné spolupráce, převzal rovněž ředitel Celního úřadu pro Jihočeský kraj a dále zástupce Probační a mediační služby ČR.

 

Tento rok však bylo zahájení slavnostního aktu ve stínu tragické události se vzpomínkou na naše kolegy z Vězeňské služby ČR, kteří zahynuli tragicky při útoku aktivního střelce ve Fakultní nemocnici Ostrava dne 10. prosince 2019. Zaměstnanci Vazební věznice České Budějovice se připojují k podpoře pozůstalých rodin. https://www.vscr.cz/novinky/vezenska-sluzba-vyhlasuje-sbirku-na-pomoc-rodinam-prislusniku-zabitych-v-ostravske-nemocnici/

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.