Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ČESKÉ BUDĚJOVICE 21. prosince (VS ČR) - Lidstvo již od nepaměti řeší otázky viny a trestu. Bůh stvořil lidské bytosti jako čisté nádoby – prosté hříchu. Člověk selhal a od té doby víme, že po provinění následuje trest. Od vyhnání z Edenu, přes mrzačení těla až po omezení svobody.

Pokud je trest musí být i někdo, kdo dohlíží na jeho spravedlivý výkon. V České republice v současnosti tuto roli přijala Vězeňská služba České republiky. Novodobé vězeňství datujeme od 14. prosince 1918, kdy první československý ministr spravedlnosti František Soukup vydal nařízení o služebním slibu pro nově nastupující dozorce a dozorkyně vězňů po vzniku Československé republiky.

A právě 14. prosinec je Dnem českého vězeňství. Tento den je i příležitostí pro ocenění příslušníků a občanských zaměstnanců českobudějovické vazební věznice.

Ředitel vazební věznice plk. Mgr. Drahoslav Červinka předal třinácti příslušníkům a pěti občanským zaměstnancům ocenění generálního ředitele VSČR za jejich dlouholetý a příkladný výkon služby a zaměstnání a za bezchybné zvládnutí epidemie COVID-19.

Současná epidemiologická situace nedovolila společné setkání oceněných. Osobní předávání ocenění bylo tedy příležitostí k individuálnímu poděkování za každodenní poctivé úsilí.

Vedení věznice popřálo přítomným pevné zdraví, dostatek energie i odhodlání plnit zodpovědně další úkoly.

db

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.