Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Rýnovice 23. října 2023 (VS ČR) – Ve školském vzdělávacím středisku (ŠVS) Rýnovice proběhl Svářečský kurz díky dlouholeté spolupráci Vězeňské služby a neziskové organizace Volonté Czech o.p.s.

Kurz probíhal od 16.10. do 20.10.2023 a zúčastnilo se ho 6 odsouzených. Odborní zaměstnanci společnosti Volonté pan Ing. Pavel Procházka, Ph.D. a pan Pavel Čejka přivezli do věznice dva svářecí agregáty s tlakovými lahvemi a celý týden se věnovali zájemcům o svařování. Po prvním dni teoretické přípravy kurzisté trénovali svařování, aby v závěrečném testu a hodnocení prokázali potřebné znalosti i dovednosti.  Všichni kurzisté závěrečný test zvládli a obdrželi potvrzení zaškoleného pracovníka v oblasti sváření dle ČSN 05 0705. Jeden z účastníků s díky poznamenal: „svářečák mi pomůže rychle najít dobrou práci a začít znovu“.

Poslední den kurzu navštívil jeho účastníky ředitel SOU Mgr. Josef Polcer. Kurzistům pogratuloval k úspěšnému zakončení, školitelům poděkoval za realizaci a zavázal se k pokračování mimořádné spolupráce s neziskovou organizací Volonté Czech o.p.s. Volonté Czech o.p.s. své rekvalifikační kurzy pořádá zcela zdarma, probíhají v rámci projektů s cílem, postupně snižovat míru recidivy v ČR. Svářečský kurz již proběhl ve Školských vzdělávacích střediscích Valdice a Všehrdy.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X