Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Praha 26. září 2022 (VS ČR) – Do nejstřeženějšího vězeňského komplexu Valdice zavítala v pátek 16. 9. 2022 šestičlenná texaská delegace, a to přímo „z branže.“ Jednalo se o zástupce vězeňské služby státu Texas a pracovníky Sam Houston State University.

Brána zdejší věznice se zabouchla za delegací z Texasu. Tentokrát však nešlo o další eskortu odsouzených, ale o mimořádnou událost mezinárodního významu. Zahraniční hosté si prohlédli i zdejší Školské vzdělávací středisko (ŠVS), které je součástí Středního odborného učiliště Praha (SOU). 

Po učebnách teoretické výuky si delegace nenechala ujít chloubu ŠVS – centrum praktické výuky. Za doprovodu ředitele SOU Mgr. Josefa Polcera, vedoucího ŠVS Ing. Zdeňka Bartoně a zástupce ředitele Věznice Valdice plk. Mgr. Pavla Stindla, byli přítomni výuce odsouzených při ručním zpracování kovů, soustružení, provozu knihárny, CNC laboratoře při výrobě propagačních předmětů a svařovny.

Pozornosti delegace neuniklo ani rovinné frézování na velkém CNC Optimum a stolové šachy, které vznikly ve zdejších dílnách. Velmi je také zaujal fakt, že žáci valdického ŠVS vydávají školní časopis. Zda se budou valdickými zkušenostmi inspirovat až za velikou louží, ukáže čas.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X