Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 5. prosince (VS ČR) – Nezisková organizace VOLONTÉ už po třetí bezplatně zajistila kurz Sváření. Poprvé se ho však účastnili mladiství odsouzení, kteří jsou žáky akreditovaného kurzu Dělník ve strojírenské výrobě.

 „No, není to jednoduché“, konstatoval instruktor sváření Pavel Procházka, na adresu svých svěřenců. „Přece jenom je znát, že tito mladí nemají takové zkušenosti a dovednosti, dokonce jim schází i elementární znalosti z oblasti právě zámečnictví a strojírenství obecně. Problém jim dělá i obyčejné měření a dokonce i jednoduché výpočty“, postěžoval si instruktor. „Se vším si ale poradíme, máme na to dostatek času a trpělivosti“ dodal gestor této akce a zkušený instruktor sváření, který ví, o čem mluví.

Po teoretické instruktáži čeká naše mladistvé samotný praktický kurz a po týdenním výcviku se u zkoušek rozhodne, zda uspějí i tito nemladší odsouzení ze všehrdské věznice. Držme jim palce, aby zvládli další praktický krok ve svém, mnohdy neutěšeném životě a aby se jim získané dovednosti a znalosti hodili pro jejich budoucí život na vytoužené svobodě.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X