Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Rýnovice 13. prosince 2023 (VS ČR) – První prosincový týden proběhlo setkání učitelů CAD/CAM , kterého se zúčastnili i naši učitelé ze školského vzdělávacího střediska (ŠVS) Rýnovice.

Každoroční setkání organizuje společnost 3E Praha Engineering primárně pro učitele technického kreslení, 3D modelování a souvisejících předmětů. Cílem bylo sdílení novinek v oblasti CAD/CAM EDU systémů, výměna zkušeností a inspirace k efektivnější i zábavnější výuce.

Zástupci pořádající společnosti představili učitelům nejnovější funkce v oblasti CAD/CAM software pro školy a jak je lze efektivně využít ve výuce. Byly zde také prezentovány pracovní sešity technického kreslení, které usnadní výuku a zároveň žáky zaujmou a baví.

Společnost 3E Praha Engineering je ryze česká inženýrská společnost, která je na trhu již více než 30 let a je současně partnerem našeho Středního odborného učiliště (SOU) při dodávání a zajišťování podpory programu pro 3D modelování Solidworks. Společnost také každoročně připravuje soutěž v počítačovém kreslení a modelování ve 2D a 3D. Žáci SOU tak mohou změřit své dovednosti v konkurenci s žáky jiných škol.

Setkání bylo skvělou příležitostí k probrání nejrůznějších témat z prostředí výuky a ke sdílení nápadů a podnětů mezi učiteli z různých typů škol. V průběhu akce byly organizátorům akce předány pamětní medaile u příležitosti výročí 40 let od založení SOU Praha.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X