Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Plzeň dne 1. března 2023 (VS ČR) - Dne 15.2.2023 se na ŠVS Plzeň uskutečnila přednáška o dluhovém poradenství a možnosti pracovního uplatnění po výkonu trestu.

Pracovníci spolku v první části besedy vysvětlovali žákům, jak pracovat s vypořádáním závazků a pohledávek, jaké jsou podmínky insolvence tak, aby po propuštění z výkonu trestu byl jejich přechod do civilního života jednodušší.  V druhé části přednášky se pracovníci spolku Lighthouse zaměřili na pracovní nabídky.

Žákům byla představena možnost práce i s ubytováním. Jednalo se o pracovní pozice širokého rozsahu. Na začátku přednášky byli žáci nedůvěřiví, ale postupně se do besedy začali zapojovat hlavně v problematice dluhového poradenství. Některé žáky zaujala i nabídka práce, kdy v rámci diskuse jeden z žáků uvedl, že s pomocí spolku Lighthouse dostal nabídku na práci, kterou využil. Byl zaměstnavatelem kladně hodnocen.

Celkem se besedy zúčastnilo 50 žáků. Beseda byla plánovaná přibližně na dvě hodiny, ale vzhledem k vášnivé diskusi se beseda protáhla bezmála na tři a půl hodiny.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X