Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

S hlubokým zármutkem sdělujeme, že nás dne 28. července navždy opustil náš kolega a kamarád Mgr. Jiří Sváček.

Stalo se tak po krátké, ale o to zákeřnější nemoci. Pro nás všechny kolem něj to bylo překvapení a šok, z něhož se budeme dlouho vzpamatovávat. Odešel ze života v nedožitých 62 letech a přitom ještě před několika týdny stál před studenty a předával jim své bohaté služební a pracovní zkušenosti.

Jiří Sváček nastoupil do tehdejšího Sboru nápravné výchovy v roce 1980 do Vazební věznice Praha – Ruzyně, kde v průběhu svého služebního života prošel snad všemi služebními místy, jež je možno ve věznici zastávat. Po odchodu ze služebního poměru v roce 2002 nastoupil jako učitel odborných předmětů do Institutu vzdělávání VS ČR, předchůdce Akademie VS ČR, kde působil až do svého předčasného odchodu.

Své dlouholeté zkušenosti z výkonu služby zúročil ve výuce a výcviku studentů jak základní odborné přípravy, tak i řady specializačních kurzů. Významně se podílel i na zřízení výstavní místnosti nedovolených předmětů v Akademii VS ČR, na tvorbě projektů řady kurzů či na zpracování několika učebních textů. Jedním z jeho posledních počinů byla spolupráce na vybudování vzdělávacího a výcvikového centra Akademie.

Mezera vzniklá jeho odchodem se bude jen obtížně zaplňovat.

Jirko, budeš nám chybět…

-asu-

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X