Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 23. listopadu (VS ČR) – 9. listopadu se uskutečnil webinář Mezinárodního vězeňského společenství s názvem Zapomenuté děti: Teorie a praxe uplatňování práv dětí vězněných rodičů. Z budovy Akademie VS ČR k účastníkům promluvil také generální ředitel Vězeňské služby ČR Simon Michailidis.

Součástí webináře byla představení doporučení Rady Evropy týkající se dětí uvězněných rodičů a k teorii a praxi uplatňování práv dětí vězněných rodičů se vyjádří řada odborníků, včetně zástupce evropské organizace Children of Prisoners of Europe, která se dlouhodobě věnuje právům dětí vězněných rodičů napříč evropskými zeměmi.

S prezentací, která se týkala edukace příslušníků Vězeňské služby o problematice dětí vězněných rodičů a přístupu k nim v rámci návštěv rodičů ve výkonu trestu, vystoupila učitelka Akademie Blanka Králová.  V závěru webináře na dotazy účastníků odpovídal nejen generální ředitel Simon Michailidis, ale také ředitelka ženské věznice ve Světlé nad Sázavou Monika Myšičková.

https://www.facebook.com/MVSCR/videos/2029906617172161/

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X